JAARVERSLAG 2016 BLOKKER HOLDING

APRIL


BLOKKER
kondigt een ingrijpende en versnelde vernieuwing aan van de organisatie, de formule en de winkels, met een investering van € 100 miljoen.  Blokker opent in de Bilderdijkstraat in Amsterdam de eerste ‘Nieuwste Blokker’ die al volledig ingericht is volgens de nieuwe formule. De komende twee jaar worden 400 winkels omgebouwd tot ‘De Nieuwste Blokker’ en de webshop wordt versterkt. De aanpassing van de organisatie naar een moderne, flexibele organisatie kost circa 390 arbeidsplaatsen.
COOK&CO
kondigt aan verder te gaan als online formule. De webshop laat jaarlijks een forse groei zien in tegen­stelling tot de fysieke winkels, die al jaren verlieslatend zijn. De winkels worden in de eerste helft van het jaar gefaseerd gesloten. 

Social media in Nederland exploderen als de nieuwe tv-commercial van BLOKKER wordt getoond. RTL Boulevard heeft de primeur. Niemand minder dan wereldster Sarah Jessica Parker speelt daarin de hoofdrol. Op YouTube is de commercial meer dan 800.000 keer bekeken.


MEI


BLOKKER HOLDING
presenteert de jaarcijfers van 2015. Het nettoresultaat bedraagt - € 52 miljoen. Oorzaken zijn de negatieve margeontwikkelingen en hogere voor­zieningen ten behoeve van reorganisaties en herstructurering. De organisatie houdt een sterke financiële basis met een verbeterde solvabiliteit en zekergestelde liquiditeit. CEO Casper Meijer kondigt aan de veranderingen van de verschillende formules versneld door te zetten.

BLOKKER introduceert - voor het eerst in haar geschiedenis - artikelen onder eigen label, het onderstreept de scherpe keuze voor kwaliteit tegen een goede prijs.